 
Rețetă Tocană de roșii

20 
    CALORII
4 
PORTII
Ingrediente/compozitie:
2 kg de rosii, de preferinta lunguiete; 2 cepe potrivite; 2 oua; sare, piperPreparare:
Se toaca cepele si se pun la calit intr-o lingura de ulei in tigaia de prajit; se oparesc rosiile pentru a indeparta pielita mai usor, se taie bucatele mici; cand ceapa e aurie, se adauga rosiile si se amesteca din cand in cand, lasandu-le sa fiarba la foc potrivit; cand compozitia este scazuta destul de bine, punem 2 oua batute in prealabil si amestecam pana cand se leaga compozitia (oul trebuie sa arate ca intr-o omleta); adaugam sare si piper!Este o mancare foarte usor de preparat si foarte gustoasa, atat rece cat si calda; se poate servi simpla, cu ardei copti, cu masline sau ca si garnitura la friptura;
Pofta buna!
Analiza ingredientelor rețetei Tocană de roșii:
    	Ceapă
                
        Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
            
    	Ou de găină
                
        Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
        Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
    
    	Piper negru
                
        Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
            
    	Roșii
                
        Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor.
Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
        Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri.
Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian.
Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
    
    	Sare de masă
                
    Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
        Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...