Rețetă Unt raw din semințe sau nuci
1706
CALORII
2
PORTII
Ingrediente/compozitie:
apa de izvor - cat este necesarsare de Himalaya - dupa gust
nuci, seminte - 300 g
Preparare:
Putem sa folosim nuci: nuca de caju, nuca, nuca de macadamia, nuca pecan, alune de padure, sau seminte: floarea soarelui, dovleac.Hidratam nuca de caju timp de minim 2 ore, restul nucilor ori semintele timp de 8 ore. Apoi le spalam cu apa proaspata si le mixam cu ajutorul robotului cu lama in S, pana obtinem o crema omogena si densa de consistenta unui unt. Daca este nevoie adaugam apa. Saram dupa gust.
La prima varianta incercata am folosit nuca de caju. Excelent gust! Dupa untul de caju am facut si o varianta cu seminte de floarea soarelui, foarte buna si ea, iar pentru aceasta sedinta foto am facut unt din migdale decojite, la care am adaugat putina sare si 2 catei de usturoi pisati. Un deliciu!
Tartinand acesti crakers cu unt si lasandu-i 10 minute ca sa patrunda cu umezeala lui, am obtinut un rezultat matasos, foarte placut la consumat.
Analiza ingredientelor rețetei Unt raw din semințe sau nuci:
Nuci caju
Avantaje: Nucile caju sunt bogate în potasiu, acid folic și acid nicotinic....
Dezavantaje: Nucile caju pot provoca alergii.
Nu sunt recomandate persoanelor cu pietre la rinichi....
Semințe de floarea soarelui
Avantaje: Semințele de floarea soarelui sunt o sursă ideală de vitamina E, tiamină, magneziu, fosfor și seleniu. De altfel, ele au un conținut scăzut de colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Semințele de floarea soarelui sunt bogate în calorii....