Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Unt raw din semințe sau nuci

Vizite: 3209
Timp preparare: 10min
Dificultate: redusa
Rețetă Unt raw din semințe sau nuci
1706

CALORII

2

PORTII

Ingrediente/compozitie:

apa de izvor - cat este necesar
sare de Himalaya - dupa gust
nuci, seminte - 300 g

Preparare:

Putem sa folosim nuci: nuca de caju, nuca, nuca de macadamia, nuca pecan, alune de padure, sau seminte: floarea soarelui, dovleac.

Hidratam nuca de caju timp de minim 2 ore, restul nucilor ori semintele timp de 8 ore. Apoi le spalam cu apa proaspata si le mixam cu ajutorul robotului cu lama in S, pana obtinem o crema omogena si densa de consistenta unui unt. Daca este nevoie adaugam apa. Saram dupa gust.

La prima varianta incercata am folosit nuca de caju. Excelent gust! Dupa untul de caju am facut si o varianta cu seminte de floarea soarelui, foarte buna si ea, iar pentru aceasta sedinta foto am facut unt din migdale decojite, la care am adaugat putina sare si 2 catei de usturoi pisati. Un deliciu!

Tartinand acesti crakers cu unt si lasandu-i 10 minute ca sa patrunda cu umezeala lui, am obtinut un rezultat matasos, foarte placut la consumat.


Analiza ingredientelor rețetei Unt raw din semințe sau nuci:

Nuci caju
Avantaje: Nucile caju sunt bogate în potasiu, acid folic și acid nicotinic....
Dezavantaje: Nucile caju pot provoca alergii. Nu sunt recomandate persoanelor cu pietre la rinichi....
Semințe de floarea soarelui
Avantaje: Semințele de floarea soarelui sunt o sursă ideală de vitamina E, tiamină, magneziu, fosfor și seleniu. De altfel, ele au un conținut scăzut de colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Semințele de floarea soarelui sunt bogate în calorii....

Căutați rețete culinare după denumire