Rețetă Vin de coacăze negre
Vizite: 18607
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
4477
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 l suc de coacaze,- 2 l apa,
- 1 kg zahar,
- o lamaie mare.
Preparare:
Coacazele curatate, spalate si zdrobite se amesteca cu apa, apoi, dupa 2-3 zile se strecoara. Zaharul se dizolva in apa, apoi se pune zeama de lamiie; siropul se fierbe 10 minute, ca sa se transforme in zaharuri mai simple (glucoza si levuloza), care vor fermenta mai repede.Dupa ce s-a racit, se amesteca cu sucul de coacaze, apoi se toarna in damigene (sau butoias) care se vor astupa cu dop de fermentatie, ca si in reteta precedenta. Dupa 4-6 saptamini, vinul se trage in sticle care, apoi, se astupa cu dopuri si se pastreaza intr-un loc racoros. Coacazele negre contin o mai mare cantitate de vitamina C; este un vin tonic.
Analiza ingredientelor rețetei Vin de coacăze negre:
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...