Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Vinete cu ardei și roșii

Vizite: 1631
Timp preparare: 50min
Dificultate: redusa
1170

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 15 ardei,
- 4-5 vinete,
- 1 kg rosii.

Preparare:

Ardeii rosii sint mai gustosi. Se pot intrebuinta si 2-3 gogosari. Se coc separat ardeii, vinetele si rosiile. Rosiile se coc la cuptor atat cat sa se moaie putin. Toate se curata de pielita si seminte. Se scurg de apa si se toaca pe tocator fiecare separat.

Apoi se amesteca toate cu sare, se asaza in sticle, se leaga cu celofan sau hartie pergament si se fierb in baie de apa 20-30 minute.

Mod de servire:

Se servesc ca aperitiv, adaugindu-se dupa gust putin usturoi sau ceapa taiata marunt.


Analiza ingredientelor rețetei Vinete cu ardei și roșii:

Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roÈ™u este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K È™i B6, acid folic È™i potasiu. Ardeii sunt buni în caz de afecÈ›iuni ale pielii È™i membranei mucoase, precum È™i pentru Ã...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Vânătă
Avantaje: Vânăta conține fibre alimentare, acid folic, potasiu și manganeziu, dar si vitamina C, vitamina K, tiamină, niacină, vitamina B6, magneziu și fosfor. Vinetele ajută la reducerea nivelului col...
Dezavantaje: Vinetele trebuie evitate de persoanele care suferă de artrită reumatoidă....

Căutați rețete culinare după denumire