Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Vinete la borcan

Vizite: 1973
Timp preparare: 90min
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- vinete,
- rosii.

Preparare:

Se coc vinetele direct pe flacara aragazului (raman albe). Dupa ce s-au copt, se pun pe un plan inclinat sa se scurga sucul amarui din ele. Se curata bine. Optional se pot toca sau se desfac in fasii.

Se pun in borcane (tocate sau fasii) avand grija sa nu ramana goluri intre ele. Borcanele nu se umplu, se lasa cam 3 cm de la gura borcanului. Dupa ce s-au pus vinetele in borcane, se aseaza cate o jumatate de rosie (cu partea bombata in sus), se inchid foarte bine borcanele si se sterilizeaza 30 de minute.


Analiza ingredientelor rețetei Vinete la borcan:

Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Vânătă
Avantaje: Vânăta conține fibre alimentare, acid folic, potasiu și manganeziu, dar si vitamina C, vitamina K, tiamină, niacină, vitamina B6, magneziu și fosfor. Vinetele ajută la reducerea nivelului col...
Dezavantaje: Vinetele trebuie evitate de persoanele care suferă de artrită reumatoidă....

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.