Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Vinete umplute

Vizite: 1118
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
207

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 vanata mica
- 2 rosii bine coapte
- 1 lingura de smantana
- 1/4 de hasma
- cateva fire de tarhon proaspat (sau congelat)
- mirodenii (cimbrisor, foi de dafin)
- putina sare

Preparare:

Se incalzeste cuptorul la 210 grade C (termostat 7). Vanata se spala bine, se inteapa cu o furculita si se coace in cuptor in jur de 20 de minute. Intre timp, se cufunda rosiile cateva secunde intr-o cratita cu apa fierbinte pentru ca pielita sa li se desprinda usor. Apoi, se curata de coaja si li se scoate partea centrala.
Dupa aceea, rosiile se taie pe latime pentru a li se scoate samburii cu o lingurita. In final, se taie rosiile in bucatele mici.
Se taie marunt hasma si se rumeneste putin intr-o tigaie cu foarte putin ulei. Se adauga rosiile, cimbrisorul, foile de dafin si sarea, si se lasa pe foc cam 10 minute.
Cand vanata este coapta, se taie pe lungime, se acopera cu sosul de tomate, iar deasupra se pune smantana si se presara tarhon.


Analiza ingredientelor rețetei Vinete umplute:

Cimbru
Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamina, magneziu și zinc....
Dezavantaje: Uleiul de cimbru este toxic. Nu se recomandă folosirea uleiului esențial pentru masaj sau baie de către femeile însărcinate....
Dafin
Avantaje: Dafinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina B6, calciu și fier. Dafinul este valoros pentru digestie și pentru convalescență....
Dezavantaje: Uleiul de dafin poate provoca reacții alergice și trebuie folosit doar în amestecuri foarte diluate. Nu se înghite sub nicio formă....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Tarhon
Avantaje: Tarhonul este o sursa excelenta de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, niacina si fosfor....
Vânătă
Avantaje: Vânăta conține fibre alimentare, acid folic, potasiu și manganeziu, dar si vitamina C, vitamina K, tiamină, niacină, vitamina B6, magneziu și fosfor. Vinetele ajută la reducerea nivelului col...
Dezavantaje: Vinetele trebuie evitate de persoanele care suferă de artrită reumatoidă....

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.