Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Zacuscă de gogoșari cu fasole albă

Vizite: 2230
Timp preparare: 180min
Dificultate: medie
6586

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 kg fasole alba,
- 50 buc. gogosari,
- 1 kg ceapa,
- 2 kg rosii,
- 500 ml ulei,
- sare,
- piper,
- dafin,
- 2 linguri miere sau zahar.

Preparare:

Fasolea se fierbe in mod obisnuit, adica se pune de cu seara la inmuiat in apa rece; dimineata se schimba apa si se pune la fiert tot cu apa rece. Dupa primul clocot se schimba apa si se pune din nou la fiert de data aceasta cu apa clocitita si sare. Dupa ce a fiert fara sa se zdrobeasca boabele, se scurge si se lasa sa se raceasca. Gogosarii se coc si se pregatesc ca pentru zacusca de gogosari.

Se pun la fiert cu ulei, piper, foile de dafin, sare, ceapa tocata si rosiile taiate felii.

Se scade incet avand grija sa nu se prinda de vas. Cand este suficient de scazuta, se adauga mierea sau zaharul, se amesteca cu fasolea; se clocoteste 2-3 minute dupa care se pune in borcanele fierbinti, se leaga sau se pun capace si se sterilizeaza.


Analiza ingredientelor rețetei Zacuscă de gogoșari cu fasole albă:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Dafin
Avantaje: Dafinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina B6, calciu și fier. Dafinul este valoros pentru digestie și pentru convalescență....
Dezavantaje: Uleiul de dafin poate provoca reacții alergice și trebuie folosit doar în amestecuri foarte diluate. Nu se înghite sub nicio formă....
Fasole boabe
Avantaje: Fasolea este o sursă bună de proteine, riboflavină, niacină, vitamina B6, fier, fosfor și potasiu. În plus, fasolea are un conținut ridicat de vitamina C, tiamină, acid folic și magneziu....
Dezavantaje: Fasolea contine mult sodiu....
Miere
Avantaje: Mierea are un conținut scăzut de sodiu, colesterol și grăsimi saturate. Mierea are actiune antibacteriană asupra bacteriilor care dau diaree (salmonella și escherichia coli), în special la sug...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de miere provine din zaharuri. În miere se poate dezvolta toxina care dă botulismum, în condiții de anaerobioză (lipsa aerului), prin urmare mierea este cont...
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire