Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Zacuscă de mere

Vizite: 11046
Timp preparare: 120min
Dificultate: medie
4214

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 kg de mere,
- 10 ardei grasi mari,
- 15 gogosari,
- 1 kg ceapa,
- 250 ml ulei,
- 1 l suc de rosii,
- 1 legatura patrunjel verde,
- sare,
- foi de dafin,
- piper dupa gust.

Preparare:

Coci ardeii si gogosarii, ii lasi sa se scurga, ii cureti de cotoare si seminte si ii dai prin masina de tocat. Cureti merele si le dai pe razatoarea mare. Tai ceapa fideluta si o calesti putin in ulei.

Adaugi merele, gogosarii si ardeii si lasi sa fiarba jumatate de ora, amestecand, sa nu se prinda. Dupa acest timp pui sucul de rosii, patrunjelul spalat si taiat marunt, sarea si condimentele, apoi dai cratita cu zacusca la cuptor sa fiarba pana se aduna uleiul deasupra. O pui fierbinte in borcane incalzite, pe care le invelesti bine cu paturi pana se racesc (stau sub paturi 4-5 zile). Nu se sterilizeaza.


Analiza ingredientelor rețetei Zacuscă de mere:

Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roșu este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K și B6, acid folic și potasiu. Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei mucoase, precum și pentru ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Dafin
Avantaje: Dafinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina B6, calciu și fier. Dafinul este valoros pentru digestie și pentru convalescență....
Dezavantaje: Uleiul de dafin poate provoca reacții alergice și trebuie folosit doar în amestecuri foarte diluate. Nu se înghite sub nicio formă....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă și circulație. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul și îl protejează de poluan...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire