Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă de roșii

Vizite: 1659
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
167

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 ml apa
- 300 g rosii
- un morcov potrivit
- un ardei gras mic
- o ceapa
- 20 g orez
- sare
- patrunjel

Preparare:

Se pune la fiert legumele curatate si spalate, astfel: morcovul si ardeiul gras taiate felii, iar ceapa intrega.
Se adauga rosiile spalate si decojite, taiate cubulete dupa ce legumele puse la fiert s-au inmoiat. Se lasa supa sa fiarba inca 15 minute. Se ia de pe foc, se scot legumele, se indeparteaza ceapa, iar celelalte legume se paseaza si se pun in supa.
Se pune supa cu legumele pasate din nou la fiert, la foc mic. Se adauga orezul, se lasa supa cu orezul sa fiarba pana cand orezul se inmoaie. Se completeaza cu apa cand supa incepe sa scada. La sfarsit se pune putina sare.
Se adauga patrunjelul tocat fin.


Analiza ingredientelor rețetei Supă de roșii:

Ardei gras verde
Avantaje: Ardeiul verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiamină, niacină și acid folic. Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei muco...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul verde provine din zaharuri. Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...

Căutați rețete culinare după denumire