Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă „Direse”

Vizite: 10617
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
Rețetă „Direse”

Ingrediente/compozitie:

„Direse” este denumirea dată ciorbei de cartofi acrită cu chișleag, iar nu cu borș acru. Este o rețetă teribil de simplă, iar ciorba este răcoritoare. Pe timp de vară mama mea o gătea frecvent.

Ingrediente:
cca. 1 kg cartofi
și zarzavat de ciorbă: 2 morcovi, 1 țelină mică, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 rădăcină păstârnac, 1 gogoșar, 2 roșii feliate
sare, piper
leuștean verde, pătrunjel verde
1 litru chișleag (lapte dulce pus la prins)

Preparare:

Se curăță cartofii, ceapa și rădăcinoasele și se pun la fiert în apă cu sare, iar apa să fie cu foerte puțin peste ele, adică doar să le cuprindă.

Când sunt fierte bine toate legumele, se adaugă chișleagul bine zbătut sau amestecat înainte cu o lingură în el. Dacă nu veți amesteca înainte cu un tel sau o lingură în chișleag, veți avea grunzuri maaaaari de branză prin ciorbă. Apoi se lasă pe foc până mai dă un clocot. Se adaugă gogoșarul și roșiile tocate și se mai lasă 1 minut. Apoi se adaugă verdeața tocată fin, piper după gust, abia după ce ați stins focul.

Este extraordinară abia când se răcește.


Analiza ingredientelor rețetei „Direse”:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Lapte bătut

Laptele bătut este produsul natural obținut din lapte dulce, nefiert, lăsat la temperaturi de 20-22 de grade, timp de 24-48 de ore.

Această băutura este adesea consumată &i...

Leuștean
Avantaje: Are proprietăți antiinflamatoare și calmante....
Dezavantaje: Efect diuretic. Poate interacționa cu alte plante sau medicamente....
Morcov fiert
Avantaje: Cele mai multe dintre beneficiile morcovilor pot fi atribuite conținutului de beta-caroten (transformat în vitamina A) și fibre....
Dezavantaje: Consumați în cantități mari, morcovii dau pielii o culoare portocalie. Pot provoca reacții alergice încrucișate la 25% din indivizii alergici la alimente....
Păstârnac
Avantaje: Păstârnacul este o sursă bună de potasiu, fibre alimentare, vitamina C, vitamina K și acid folic. Este bun pentru oboseală și constipație. Păstârnacul este bogat în folat (vitamina B9 sau...
Dezavantaje: Petențial alergen....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...

Căutați rețete culinare după denumire