Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Aluat cu brânză de vaci

Vizite: 1998
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2883

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1/4 kg faina,
- 1/4 kg unt (margarina, untura de porc),
- 1/4 kg branza de vaci.

Preparare:

Este un aluat foarte bun pentru placinta sau rulouri cu brinza, fructe sau carne, pentru saleuri, cornulete cu sunca, foaie pentru drob, etc. Se prepara usor si repede. Foaia nu creste mult, dar este foarte frageda si nu se farimiteaza ca aluaturile in foi.

Branza de vaci se freaca bine pe marginea vasului cu dosul furculitei, ca sa se omogenizeze sau se trece prin sita inoxidabila; dupa aceea se adauga grasimea moale (tinuta in bucatarie mai aproape de sursa de caldura), o lingurita cu virf de sare (10 g), se amesteca bine, apoi se framinta cu faina, 5-6 minute; aluatul va fi mai virtos.

Branza de vaci va actiona ca o drojdie, rezultind bioxid de carbon, gaz care se dilata in timpul coacerii si face aluatul sa creasca, fragezindu-l. Aluatul framintat se tine la frigider (dar sa nu inghete) sau intr-un loc racoros, de seara pana dimineata (se poate pastra si mai multe zile la rece invelit in punga de nailon, ca sa nu se usuce).

Daca aluatul framintat se tine in bucatarie, la caldura, acest proces de fermentare se produce mai rapid (3-4 ore); de aceea, trebuie pregatit imediat, cand se observa ca incepe sa-si mareasca volumul (datorita gazelor care se dezvolta in el). Pentru toate aluaturile cu branza de vaci, iaurt sau smantana care au fost framintate fara praf de crescut sau drojdie, se va proceda la fel, ca sa fie fragede (acestea vor fermenta datorita enzimelor proprii, rezultand bioxid de carbon care se dilata la copt).


Analiza ingredientelor rețetei Aluat cu brânză de vaci:

Branză slabă de vacă
Avantaje: Brânza previne apariția cariilor prin creșterea ph-ului salivei (stimuleaza producția de salivă alcalină), inhibă activitatea bacteriilor ce formeaza carii și împiedică distrugerea smalțulu...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire