Rețetă Aperitiv de vinete și gogoșari
Vizite: 6006
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
5140
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 3 kg vinete,- 3 kg gogosari,
- 1/2 l ulei,
- otet de 9 grade,
- apa,
- piper boabe,
- sare
Preparare:
Se curata vinetele, se spala si se taie in rondele. Se curata gogosarii, apoi se taie in cuburi mici. Se prajesc pe rand legumele cu ulei fierbinte pana prind o crusta aurie. Intre timp, se spala si se oparesc bine borcane mici.La 1 l de otet se adauga 1 l de apa, 10 g piper boabe si 75 g sare si se fierbe totul in clocote 5 minute. In fiecare borcan mic, se pun alternativ straturi de vinete si gogosari presati, apoi se completeaza lichidul cu uleiul din sos.
Se leaga borcanele cu celofan si se fierb pe baia de aburi, 30 de minute.
Analiza ingredientelor rețetei Aperitiv de vinete și gogoșari:
Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Vânătă
Avantaje: Vânăta conține fibre alimentare, acid folic, potasiu și manganeziu, dar si vitamina C, vitamina K, tiamină, niacină, vitamina B6, magneziu și fosfor.
Vinetele ajută la reducerea nivelului col...
Dezavantaje: Vinetele trebuie evitate de persoanele care suferă de artrită reumatoidă....