Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ardei umpluți cu varză albă sau roșie

Vizite: 2737
Timp preparare: 50min
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- ardei grasi,
- varza alba sau rosie,
- boabe de piper,
- hrean,
- felii de morcov,
- 1 l de otet,
- 3 l de apa,
- 100 g sare,
- 1 lingurita de salicilat.

Preparare:

Se curata ardeii de codite si seminte si se oparesc scurt, in apa data in clocot. Varza se toaca marunt, se sareaza si se framanta putin.

Se opareste cu apa amestecata cu otet. Se lasa sa stea asa trei ore. Se stoarce bine in palme, apoi se amesteca cu boabe de piper. Se umplu ardeii cu varza oparita si stoarsa. Se pun in borcane mari, asezati in randuri bine indesate.

Se toarna deasupra otetul clocotit. Se leaga la gura cu celofan si se fierbe 20 de minute in aburi.


Analiza ingredientelor rețetei Ardei umpluți cu varză albă sau roșie:

Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roÈ™u este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K È™i B6, acid folic È™i potasiu. Ardeii sunt buni în caz de afecÈ›iuni ale pielii È™i membranei mucoase, precum È™i pentru Ã...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Ardei gras verde
Avantaje: Ardeiul verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiamină, niacină și acid folic. Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei muco...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul verde provine din zaharuri. Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi....
Hrean rădăcină

Rădăcina de hrean gătită.

Hreanul se foloseÈ™te cel mai bine ca sos puternic, cu carne È™i peÈ™te în ulei.

...
Dezavantaje: Persoanele cu probleme de tiroidă trebuie să consume hrean în cantități reduse, deoarece conține goitrogeni....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Oțet balsamic
Avantaje: Oțetul balsamic nu conține grăsimi saturate și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de oțetul balsamic provin din zaharuri. ...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Varză
Avantaje: Varza este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C, K, B6 și acid folic. De asemenea, varza conține tiamină, calciu, fier, magneziu, fosfor și potasiu. Este utilă în caz de ulcer la st...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de varză provien din zaharuri. Varza trebuie consumată cu moderație de persoanele care urmează un tratament cu tiroxină sau cu iod pentru tratarea hipotiro...

Căutați rețete culinare după denumire