Rețetă Aripi de curcan cu legume, la cuptor
2
PORTII
Ingrediente/compozitie:
2 aripi de curcan (aprox. 1.500 g);1 ceapa medie;
1 morcov mediu;
1 ardei gras;
condimente;
ulei 3-4 linguri.
Preparare:
Aripile de curcan se spala bine si se pun in bait,impreuna cu condimentele, lasandu-se cateva ore. Se pregateste tava (Yena), se aseaza un rand de ceapa taiata rondele, morcovii si ardeii taiati felii pe lungime, se pune uleiul, apa (sau vin) si se aseaza aripile. Totul se da la ciptor la foc mediu cca 1 ora. Dupa ce s-au rumenit, se scot si se servesc calde, eventual impreuna cu un piure de cartofi.Pofta buna!
Analiza ingredientelor rețetei Aripi de curcan cu legume, la cuptor:
Ardei gras
Avantaje: Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi.
Au rol antioxidant și antiinflamator.
Conțin o cantitatae crescută de vitamina A....
Dezavantaje: Ardeii grași iuți pot cauza iritații. ...
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic.
Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri.
Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește.
Consumați în exces, pot duce la pigment...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...