Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Baclava

Vizite: 2235
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
9078

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 g foi de placinta sau foi pentru strudel
- 500 g zahar
- 100 g miere
- 500 g nuci
- 250 g unt
- 50 g pesmet alb
- 2 plicuri zahar vanilat

Preparare:

Foile de placinta sau foile pentru strudel se taie in bucati de marimea tavii de baclava.

Tavile de baclava traditionale au pereti drepti si doua manere, iar in lipsa acestora se pot folosi tavi de cuptor cositorite.

Umplutura se prepara din 250 g zahar, care se amesteca cu 400 g nuci tocate cu cutitul, 100 g nuci trecute prin masina, 1 plic de zahar vanilat si 50 g pesmet alb.

Siropul se prepara din restul de zahar, 1 plic de zahar vanilat si 350 g apa.

Se unge tava cu unt, se asaza in tava trei foi stropite intre ele cu unt topit, se presara pe deasupra o lingura de umplutura, se pune o alta foaie, se stropeste cu unt si se presara din nou cu nuci si se continua operatia, pana se termina nucile.

Pe deasupra sa asaza alte trei foi frumoase stropite intre ele cu unt.

Se portioneaza baclavaua cu un cutit foarte ascutit si muiat in ulei fierbinte, taindu-se patrate sau dreptunghiuri.

Se stropeste baclavaua cu unt, iar restul de unt se toarna pe margini si de-a lungul taieturilor.

Se da tava la cuptor la un foc domol.

Cand este gata, se toarna peste baclava siropul si se da tava din nou la cuptor ca sa fiarba cateva minute cu siropul.


Analiza ingredientelor rețetei Baclava:

Miere
Avantaje: Mierea are un conținut scăzut de sodiu, colesterol și grăsimi saturate. Mierea are actiune antibacteriană asupra bacteriilor care dau diaree (salmonella și escherichia coli), în special la sug...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de miere provine din zaharuri. În miere se poate dezvolta toxina care dă botulismum, în condiții de anaerobioză (lipsa aerului), prin urmare mierea este cont...
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Pesmet
Avantaje: Pesmetul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. ...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire