Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Baseema prăjitură sudaneză cu griș

Vizite: 2867
Timp preparare: 120min
Dificultate: medie
Rețetă Baseema prăjitură sudaneză cu griș
800

CALORII

4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Este o reteta traditionala sudaneza.
Pentru sirop:
2 cani zahar
2 cani apa
1 lingura unt
2 linguri zeama de lamaie

Prepararea siropului:
1. Se pun ingredientele intr-un vas mai putin untul si se dau in clocot. 2. Se adauga 1 lingura de unt
3. Se fierbe la foc mic 15 minute si se raceste. Ingrediente

Baseema:
2 cani gris
1 cana zahar
1 cana fulgi de cocos
1 cana unt
1 cana lapte
1/2 lingura iaurt gros
1/2 cana alune decojite
2 lingurite praf de copt

Preparare:

1. Se amesteca zaharul, nuca de cocos si grisul si apoi se adauga praful de copt.
2. Se pun laptele si untul intr-un vas si se dau in clocot.
3. Se adauga peste lapte si unt intai amestecul cu gris, apoi si restul ingredientelor si se amesteca bine.
4. Se unge o tava cu unt.
5. Se toarna compozitia cam de 1,5 cm grosime in tava si se distribuie uniform.
6. Se coace la 350 grade cam 35 de minute pana se aureste.
7. Se scoate din cuptor si se pun alunele peste compozitia coapta, apasandu-le usor cu degetul.
8. Se lasa sa se raceasca 1 ora.
9. Se toarna peste siropul rece.
10. Se mai da la cuptor la 200 de grade timp de 5 minute pana se aureste.
11. Se taie si se serveste calda sau rece.


Analiza ingredientelor rețetei Baseema prăjitură sudaneză cu griș:

Alune - arahide
Avantaje: Alunele sunt o sursă bună de vitamina E și mangan, având un conținut scăzut de colesterol și sodiu....
Griș
Avantaje: Grișul are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu....
Iaurt integral
Avantaje: Iaurtul integral este o sursă bună de riboflavină, calciu și fosfor. Iaurtul este recomandat în caz de diaree cauzată de antibiotice, la prevenirea și tratamentul osteoporozei, pentru majori...
Dezavantaje: Iaurtul integral este bogat în grăsimi saturate....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Nucă de cocos, fulgi
Avantaje: Nuca de cocos conține calciu, magneziu, fosfor și potasiu....
Dezavantaje: Nuca de cocos este bogată în grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire