Rețetă Boabe de porumb murate
Vizite: 2644
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- cativa stiuleti de porumb,- lapte,
- otet,
- sare,
- cateva boabe de piper,
- 2-3 cuisoare,
- cateva frunze de tarhon.
Preparare:
Se curata de boabe cativa stiuleti de porumb in lapte. Se pun intr-o oala cu apa clocotita si sare, si dupa ce au fiert putin, se scurg si se baga in apa rece.Deoparte se fierbe otet potrivit de tare, se pune sare, cateva boabe de piper, 2-3 cuisoare, si cateva frunze de tarhon. Se pun boabele intr-un borcan mic, se toarna deasupra otetul cu mirodeniile si se leaga cu hartie pergament. Se pastreaza la rece.
Dupa o luna, se poate intrebuinta si pot fi folosite in locul caperelor.
Analiza ingredientelor rețetei Boabe de porumb murate:
Cuișoare
Avantaje: Cuișoarele sunt un antiseptic puternic și un stimulent pentru circulație. Se pot adăuga în ceai, pentru mai multa energie....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri.
Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Porumb (boabe)
Avantaje: Porumbul este o cereală recomandată persoanelor care suferă de boala celiacă, deoarece nu conține gluten.
Conținutul de fibre ajută la ameliorarea problemelor digestive, cum ar fi constipația...
Dezavantaje: Porumbul provoca sindromul de colon iritabil sau intoleranță FODMAP.
Porumbul este o sursă bogată de calorii....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Tarhon
Avantaje: Tarhonul este o sursa excelenta de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, niacina si fosfor....