Rețetă Borș de iepure
Vizite: 2295
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1976
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 600 g carne de iepure- 50 g ulei
- 100 g morcovi
- 100 g ceapa
- 50 g patrunjel
- 100 g telina
- 1 fir cimbru
- 50 ml vin negru
- 1 l bors de putina
- sare
Preparare:
Carnea de iepure, dupa ce a fost tinuta 24 ore intr-un bait, se taie bucati si se pune la fiert in apa cu sare.In timpul fiertului se spumeaza atat cat este nevoie.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei.
Se adauga zarzavatul de supa taiat julien si se calesc impreuna, se sting cu supa, se pun in oala de carne si se continua fierberea.
Borsul de putina se fierbe separat si se adauga la bors impreuna cu vinul si cimbrul.
Se mai potriveste o data gustul de sare, iar la sfarsit se adauga verdeata tocata marunt.
Carnea de iepure de casa nu este necesar sa se tina in bait.
Analiza ingredientelor rețetei Borș de iepure:
Carne de iepure domestic
Avantaje: Carnea de iepure conține foarte puține grăsimi saturate....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Cimbru
Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamina, magneziu și zinc....
Dezavantaje: Uleiul de cimbru este toxic. Nu se recomandă folosirea uleiului esențial pentru masaj sau baie de către femeile însărcinate....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic.
Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri.
Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește.
Consumați în exces, pot duce la pigment...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri.
Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale.
Poate cauza alergii....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...