Rețetă Borș de putină
Vizite: 3170
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
9404
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 2 kg tarate de grau- 1 kg malai
- 500 g paine neagra
- 50 g drojdie de bere
Preparare:
Se face o plamada din drojdie, malai, 500 g tarate si apa calduta.Se lasa sa dospeasca peste noapte si, dupa ce a crescut, se pune intr-o putina sau borcan de sticla de 20 litri, se pune restul de tarate si apa calda si se lasa sa dospeasca cateva ore.
Dupa ce a dospit, se toarna deasupra apa clocotita pana ce vasul se umple.
Se adauga painea taiata felii si prajita bine.
Se amesteca compozitia cu o paleta si se lasa sa stea 24 ore ca sa se limpezeasca, apoi se foloseste.
Dupa ce borsul s-a consumat, se umple borcanul din nou, cu apa fiarta, se amesteca bine si dupa alte 24 ore se obtine o noua cantitate de bors.
Dupa folosirea si a acesteia, se continua pregatirea borsului astfel: se scoate din borcan intreaga cantitate de huste, se spala borcanul, se pune in vas jumatate din cantitatea de huste, 1 kg de tarate si 500 g malai, se adauga apa calduta, se lasa sa dospeasca 4-5 ore, se toarna pe deasupra apa fierbinte si tot deasupra se pune si paine prajita.
Dupa limpezire, borsul este gata si se poate folosi.
Analiza ingredientelor rețetei Borș de putină:
Drojdie de bere
Avantaje: Drojdia conține o serie de principii active reunite sub denumirea de complex albumino-vitaminos. Albuminele conțin 16 aminoacizi. Drojdia este foarte bogată în vitamine din grupul B. De asemenea m...
Dezavantaje: Exista un procent mic de persoane sensibile la drojdie, care trebuie să evite alimentele ce o conțin....
Făină de porumb
Avantaje: Făina de porumb are un conținut scăzut de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Susceptibil la contaminarea cu ciuperci.
Poate afecta absorbția de minerale....
Tărâțe de grâu
Avantaje: Tărâțele de grâu sunt o sursă ideală de fibre, niacină, vitamina B6, fier, magneziu, fosfor, zinc, proteine, tiamină, riboflavina și potasiu.
Tarâțele sunt bune pentru reducerea colester...
Dezavantaje: Tarâțele de grâu crud în exces intervin în absorbția mineralelor și pot cauza sindromul intestinului iritabil....