Rețetă Brânză cu țelină sau chimen
Vizite: 4116
Timp preparare: 15min
Dificultate: redusa
180
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 250 g branza- o lingurita zeama ceapa
- boia
- telina sau chimen
- o lingurita margarina
Preparare:
Orice fel de branza slaba si nefermentata poate fi folosita dupa ce este data prin razatoare sau este farmatata cat mai marunt ca o pasta, careia i se incorporeaza o lingurita de margarina. Se adauga chimenul sau putina telina proaspat rasa.Se mai pot adauga boia si ceapa dupa gust.
Analiza ingredientelor rețetei Brânză cu țelină sau chimen:
Branză slabă de vacă
Avantaje: Brânza previne apariția cariilor prin creșterea ph-ului salivei (stimuleaza producția de salivă alcalină), inhibă activitatea bacteriilor ce formeaza carii și împiedică distrugerea smalțulu...
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Margarină
Avantaje: Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K....
Dezavantaje: Margarina este bogată în grăsimi saturate.
Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat).
Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare...
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri.
Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale.
Poate cauza alergii....