Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Budincă de caramel

Vizite: 2271
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
590

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 200 g orez
- 300 ml lapte
- 200 g zahar
- 3 oua
- 1/2 baton vanilie (zahar vanilat 1 plic)

Preparare:

Se fierbe laptele cu vanilia si cand clocoteste, se toarna orezul ales si spalat, amestecand ca sa nu se prinda de vas. Se continua fierberea pana cand orezul este bine fiert si a absorbit tot laptele.
Se trage vasul deoparte, se adauga zaharul, se lasa compozitia sa se mai raceasca, apoi se adauga galbenusurile pe rand si numai un albus batut spuma.
Separat, se caramelizeaza 4 linguri de zahar(retinute din cele 200 g), imbracand cu el o forma sau o cratita, pe fund si pe laterala. Cand zaharul este bine prins, se toarna compozitia de orez si se coace la cuptor, in bain-marie, 25-30 min. Dupa ce este gata, se lasa sa se raceasca in forma, apoi se rastoarna pe un platou.
Se serveste cu sosul lasat de budinca.


Analiza ingredientelor rețetei Budincă de caramel:

Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire