Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Budincă de griș

Vizite: 5714
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
887

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 4 oua
- 7 linguri de zahar
- 6 linguri de gris
- 1 l lapte
- coaja de lamaie
- esenta de vanilie

Preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma foarte bine. Galbenusurile se freaca cu 4 linguri de zahar. Se adauga cele 6 linguri de gris si apoi albusurile, amestecand usor. Amestecul se toarna intr-o forma unsa cu un pic de unt sau margarina (tava inalta de 2 l sau un vas inalt de yena de acelasi volum). Se da la cuptor la foc mediu pentru 15-20 minute.
In paralel se fierbe 1 l de lapte cu 3 linguri de zahar, coaja de lamaie si vanilia. Cand compozitia din cuptor este coapta (se verifica prin apasare usoara cu degetul) se adauga usor laptele si se mai lasa la cuptor 5-10 minute.
Se serveste cald sau rece cu sau fara sirop sau dulceata.


Analiza ingredientelor rețetei Budincă de griș:

Griș
Avantaje: Grișul are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.