Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Budincă de mere

Vizite: 5336
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
654

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2-3 mere marii
- 20 g pesmet
- 30 g unt
- 20 g zahar
- 1 ou
- 1/2 de plic de praf de copt

Preparare:

Merele (curatate de coaja) se rad pe razatoarea de sticla. Se scurge zeama.
Untul se freaca cu zaharul si galbenusul de ou pana devine spumos. Albusul se bate spuma. Se amesteca merele cu pesmetul, untul frecat, se adauga praful de copt si albusul batut spuma. Compozitia se pune intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se coace in baia de apa,
25-30 minute.
Se serveste calda sau rece.


Analiza ingredientelor rețetei Budincă de mere:

Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă și circulație. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul și îl protejează de poluan...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pesmet
Avantaje: Pesmetul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. ...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.