Rețetă Cârnați prăjiti
Vizite: 7263
Timp preparare: 45min
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- carnati,- untdelemn sau grasime de porc.
Preparare:
Carnatul proaspat sau afumat se pune intr-o cratita sau tigaie potrivita cu marimea lui (nu mai mare), in care se toarna apa fierbinte cat sa-l cuprinda.Se fierbe acoperit, la foc mic, pana cand scade apa la jumatate; apoi se intoarce pe partea cealalta si se lasa sa fiarba pana scade complet apa, cca. 30 minute.
Cand apa a scazut si carnatul a lasat putina grasime, se mai adauga untdelemn sau grasime de porc, ca sa fie unsa bine cratita. Carnatul se lasa sa se rumeneasca, intorcindu-se pe toate partile, supraveghand sa nu se arda grasimea (apa nu se mai pune). Fript in acest fel, va fi foarte gustos si suculent.
Carnatii se servesc calzi sau reci, ca si chiftelele.
Analiza ingredientelor rețetei Cârnați prăjiti:
Cârnați
Compoziție nutrițională
Cercetările noi demonstrează că persoanele care consumă carne procesată au un risc crescut de deces prematur.
Compoziție nutrițională Dezavantaje: Cârnații conțin mult colesterol și grăsimi saturate....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...