Rețetă Cartofi copți cu unt
Vizite: 7126
Timp preparare: 40min
Dificultate: redusa
388
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 2 cartofi- o lingurita unt
- sare
Preparare:
Se spala cartofii, se coc in coaja la cuptor si se curata.Se adauga apoi putin unt.
Analiza ingredientelor rețetei Cartofi copți cu unt:
Cartofi copți in coajă
Avantaje: Cartofii copți sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina B6 și potasiu....
Dezavantaje: Conțin niveluri ridicate de carbohidrați simpli....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....