Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cartofi cu smântână și brânză

Vizite: 8179
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 2-3 cartofi
- 2 linguri branza de vaci
- o lingura telemea rasa
- 10 g unt
- patrunjel verde tocat
- sare
- 3 linguri smantana

Preparare:

Se curata cartofii, se taie in doua pe lung si se scobesc. Se scoate o parte din miez si se amesteca cu branza, verdeata si putina sare. Se umplu cartofii cu aceasta compozitie si se pun intr-un vas cu apa. Se fierb la cuptor pana cand scade apa si se rumenesc cartofii usor.

Analiza ingredientelor rețetei Cartofi cu smântână și brânză:

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Telemea de oaie
Avantaje: Conține vitaminele A, B, D și E. În cazul celor care sunt intoleranți la lactoză, telemeaua de oaie se poate dovedi a fi o alternativă. Laptele de oaie este mai digerabil decât laptele de vac...
Dezavantaje: Conținut ridicat de grăsimi....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire