Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cartofi franțuzești

Vizite: 2223
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2234

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 700-800 g cartofi,
- 4 oua,
- 200-300 ml smantana,
- 50 g unt,
- 30 g pesmet,
- sare.

Preparare:

Cartofi de marime mijlocie, bine curatati si ne curatati de coaja se fierb acoperit cca. 30 min, in apa clocotita cit sa-i cuprinda.

In apa se pune o lingurita de sare ca sa nu se zdrobeasca. Dupa ce sau fiert se taie in felii de cca 1/2 cm. Ouale se pun intrun vas si se fierb cu o lingurita de sare cca. 5-6 min, apoi se curata de coaja.

Intr-un vas de 1-2 l uns bine cu unt se pune jumatatea din cantitatea de cartofi peste cartofi se pun 2 oua taiate feli rotunde presarind cu o jumatate de lingurita de sare fina. Se procedeaza la fel si cu jumatatea de cartofi, oua si sare.

Deasupra se distribuie jumatatea din cantitatea de smantana, pesmetul care a fost infierbintat, un minut cu untul. Preparatul se introduce in cuptor sa se infierbinte cu 15 min, inainte de servire. Dupa ce sa scos din cuptor se pune restul de smantana.

Preparatul se serveste ca fel intii sau ca felul doi asociat cu salata verde sau cu salate.

Se poate servi si ca garnitura la fripturi calde de orice fel.


Analiza ingredientelor rețetei Cartofi franțuzești:

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pesmet
Avantaje: Pesmetul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. ...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire