Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cartofi franțuzești

Vizite: 8830
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1756

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 g cartofi
- 3 oua
- 200 ml smantana
- 100 g branza de vaci
- 50 g unt
- 30 g pesmet
- sare

Preparare:

Cartofii se spala si se fierb in coaja. Dupa ce au fiert, se curata de coaja si se taie felii de un centimetru grosime. Intr-o tava (sau vas de yena) unsa in prealabil cu unt si tapetata cu pesmet se asaza un strat de felii de cartofi. Peste ei se adauga smantana, branzica de baci si ouale amestecate bine in prealabil.
Se mai completeaza cu un strat de felii de cartofi si, la sfarsit, inca un strat de smantana cu branza si oua.
Se pune vasul la cuptor si se lasa sa se rumeneasca bine. Cartofii frantuzesti se servesc cu smantana pe deasupra, ca garnitura la orice fel de friptura sau ca fel principal.


Analiza ingredientelor rețetei Cartofi franțuzești:

Branză slabă de vacă
Avantaje: Brânza previne apariția cariilor prin creșterea ph-ului salivei (stimuleaza producția de salivă alcalină), inhibă activitatea bacteriilor ce formeaza carii și împiedică distrugerea smalțulu...
Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pesmet
Avantaje: Pesmetul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. ...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire