Rețetă Cartofi umpluți
Vizite: 2430
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
300
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 cartof mare- 20 g cascaval ras
- 10 g unt
Preparare:
Se curata cartoful de coaja, se spala bine si se sterge dupa care se pune intr-o tava si se coaca la cuptor. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca. Apoi se taia in doua pe lungime si se scobeste cu grija cu o lingurita. Miezul scobit se sfarama si se amesteca bine cu untul topit si cascavalul ras. Jumatatile de cartof se umplu in asa fel incat partea din mijloc sa fie mai bombata. Se pun intr-un vas termorezistent si se pun in cuptor incins timp de 20-25 de minute.Se serveste cu o lingurita de smantana si un pic de patrungel tocat marunt, deasupra.
Analiza ingredientelor rețetei Cartofi umpluți:
Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu.
Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B.
Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....