Rețetă Ciuperci la grătar
3026
CALORII
8
PORTII
Ingrediente/compozitie:
ciuperci 1 kg, branza de burduf 500 g, slanina 200 g, sare, piperPreparare:
se curata ciupercile de codite(sa fie ciuperci potrivite), se toaca marunt slanina, o parte din codite~4-5 codite~ se toaca marunt si se pune peste slanina, apoi se amesteca cu branza de burduf si se sareaza si pipereaza dupa gust. cu aceasta compozitie se umplu ciupercile si se pun pe gratar cu jar- sunt gata cand iese grasimea deasupra si isi schimba culoarea ciupercile, sunt foarte bune sa se consume caldeAnaliza ingredientelor rețetei Ciuperci la grătar:
Branză de burduf
Avantaje: Asigură un aport important de grăsimi și de proteine....
Dezavantaje: Risc de Salmonella enteridis, Salmonella typhimurium, Bacillus anthracis, Mycobacterium bovis, Coxiela (Ricketsia) burnetti, Virusul febrei aftoase, Streptococii, stafilococi şi E. coli...
Ciuperci champignon
Avantaje: Ciupercile sunt bune pentru vegetarieni și vegani, în curele de slăbire, în tratarea depresiei și anxietății.
Ciupercile champignon pot fi consumate și crude....
Dezavantaje: Dacă mergeti la cules de ciuperci, trebuie să aveți la îndemana o carte de specialitate și să consultați un expert înainte de a le consuma....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Slănină
Slănina, un preparat românesc tradițional, atunci când este consumată în cantități moderate poate să scadă colesterolul și să ajute sănătatea inimii.
Dezavantaje: Slănina are un conținut ridicat de grăsimi saturate și sodiu....