Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ciuperci pleurotus

Vizite: 4276
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
215

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1/2 kg ciuperci pleurotus
- sare,
- piper,
- 3 cepe (nu prea mari),
- usturoi
- 4 graunti si 3 ardei capia sau gogosar,
- nucsoara
- 4 linguri de smantana

Preparare:

Ai nevoie de 1/2 kg ciuperci pleurotus,(Austern Pilze in germana),
se dustuiesc in sare si piper fara ulei pana isi reduc jumatate din volum
3 cepe nu prea mari, usturoi, cam 4 graunti si 3 aedei capia sau gogosar de prajesc impreuna in putin ulei.

Dupa care adaugi ciupercile. cand e gata puneti putin de nucsoara. Apoi adaugati 4 linguri de smantana.


Analiza ingredientelor rețetei Ciuperci pleurotus:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ciuperci Pleurotus
Avantaje: Sunt bogate în substanțe nutritive benefice sănătății. Au un indice glicemic scăzut. Sunt sărace în calorii....
Dezavantaje: Unele persoane pot prezenta alergii sau intoleranță în urma consumului de ciuperci Pleurotus. Consumate în exces, pot cauza probleme digestive....
Nucșoară
Avantaje: Nucșoara este o sursă excelentă de fier, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu și zinc. Stimulează apetitul și este un remediu digestiv valoros pentru intoxicațiile alimentare, diaree și gr...
Dezavantaje: În cantități mari, nucșoara este toxică, așa că în mâncare se folosește moderat....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire