Rețetă Cocktail de lapte cu portocale
Vizite: 5638
Timp preparare: 15min
Dificultate: redusa
227
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 50 g miere,- 1/8 litru lapte,
- 1 portocala,
- 1 lingura suc de grapefruit,
- 2 cuburi gheata
Preparare:
Se pune in mixer gheata pisata, se adauga laptele amestecat in prealabil cu mierea, portocala decojita si taiata in bucati, precum si sucul de grapefruit. Se bate 1 minut. Se strecoara si se serveste imediat.Analiza ingredientelor rețetei Cocktail de lapte cu portocale:
Grapefruit
Avantaje: Conține o cantitate crescută de vitamina C.
Conține numeroase fibre.
Susține sănătatea sistemului cardiovascular și renal.
Protejează organismul, având acțiune antioxidantă și imunoprot...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de grapefruit provine din zaharuri.
Poate prelungi acțiunea unor medicamente, cauzând astfel efecte adverse.
Poate favoriza eroziunea smalțului dentar....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri.
Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Miere
Avantaje: Mierea are un conținut scăzut de sodiu, colesterol și grăsimi saturate.
Mierea are actiune antibacteriană asupra bacteriilor care dau diaree (salmonella și escherichia coli), în special la sug...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de miere provine din zaharuri.
În miere se poate dezvolta toxina care dă botulismum, în condiții de anaerobioză (lipsa aerului), prin urmare mierea este cont...
Portocale
Avantaje: Portocalele sunt o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, dar conțin și tiamina, acid folic și potasiu. În plus, portocalele nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu.
S...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de portocale provine din zaharuri.
Unele persoane care suferă de migrene au o sensibilitate la anumite citrice, astfel că simpla inhalare a aromei uleioa...