Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Colac cu frișcă

Vizite: 1470
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1836

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 280 g faina fara gluten
- 250 g zahar
- 3 oua
- 250 g frisca lichida
- 1 plic de drojdie (praf de copt)
- sare

Preparare:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o compozitie de culoare
deschisa si spumoasa.
Se adauga faina (cernuta) impreuna cu drojdia si frisca lichida. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare iar apoi incorporati in aluat, amestecand de jos in sus, pentru a nu se lasa. Se unge cu unt o tava, cu picior la mijloc, se pudreaza cu faina si se pune compozitia.
Se pune in cuptor la copt, preincalzit la 180 grade C, timp de 40-45 minute.


Analiza ingredientelor rețetei Colac cu frișcă:

Drojdie
Avantaje: Drojdia conține o serie de principii active reunite sub denumirea de complex albumino-vitaminos. Albuminele conțin 16 aminoacizi. Drojdia este foarte bogată în vitamine din grupul B. De asemenea m...
Dezavantaje: Există un procent mic de persoane sensibile la drojdie, care trebuie să evite alimentele ce o conțin....
Făină fără gluten
Făina fără gluten este un amestec de făinuri care în mod natural nu conțin gluten și grâu (orez, cartofi, tapioca, porumb, hrișca), fiind o alternativă perfectă la făina de gr&ac...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire