Rețetă Compot dietetic de prune, coarne, cireșe și vișine
Vizite: 2557
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
945
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- prune,- coarne,
- cirese sau visine,
- cate 100 g zahar pentru fiecare kg de fructe.
Preparare:
Fructele, curatate de codite si de simburi (prunele), se pun intr-un lighean, se presara cu foarte putin zahar (50-100g la 1 kg fructe), se amesteca si selasa cca. 3 ore (nu mai mult, altfel incepe fermentarea).Apoi, se pun in borcane pana sus la gura acestora (chiar presate) si siropul se toarna peste ele, fara a mai adauga apa. Borcanele se leaga si, se sterilizeaza 30 minute. Fructele vor lasa suficient lichid, incat vor fi complet acoperite de sirop deoarece la fiert, isi lasa sucul si scad in borcan.
Analiza ingredientelor rețetei Compot dietetic de prune, coarne, cireșe și vișine:
Cireșe
Avantaje: Cireșele sunt o sursă excelentă de fibre alimentare și vitamina C. În plus, ele nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Cireşele ameliorează afecţiunile inflamatoare, au rol diuret...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de cireșe provine din zaharuri. Consumate în cadrul unei diete necorespunzătoare, cireşele pot duce la creşterea în greutate. Potenţialul alergen este ...
Prune
Avantaje: Prunele sunt o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, fibre alimentare și vitamina A.
Sunt bune pentru inimă și circulație, precum și în tratarea retenției de fluide.
Prunele au efe...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de prune provine din zaharuri.
Consumul excesiv de prune poate provoca diaree....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...