Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Compot din piersici, caise, pere

Vizite: 2163
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 4-5 kg fructe (de un singur fel sau amestecate),
- 1 kg zahar,
- 3 l apa,
- vanilie.

Preparare:

Fructele curatate de coaja si de samburi si taiate in jumatati sau sferturi (perele) se asaza suprapuse, in borcane, cu partea bombata in sus. Siropul rece se toarna peste ele, cat sa le cuprinda, pana la 2-3 cm sub gura borcanelor, ca sa ramana loc sa se dilate lichidul la fiert.

Borcanele se leaga si, apoi, se sterilizeaza. Daca piersicile si caisele, mai tari, se pun intregi, sunt necesare borcane mai mari, deoarece ramane mult spatiu gol intre ele. Se pot opari in sirop clocotit, un minut, ca sa intre mai bine in borcane. In rest se procedeaza ca mai sus.


Analiza ingredientelor rețetei Compot din piersici, caise, pere:

Caise
Avantaje: Acest aliment este sărac în grăsimi saturate și sodiu, fiind o sursă bună de fibre alimentare, potasiu, vitamina A și vitamina C. Caisele sunt excelente pentru piele, inimă și respirație....
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de caise provin din zaharuri....
Pere
Avantaje: Sunt un pachet de vitamine, minerale și fitonutrienți. Perele sunt bogate în fibre alimentare și vitamina C. Au efect antioxidant. Sunt dense din punct de vedere nutritiv și conțin fibre ce c...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de pere provine din zaharuri. Perele proaspete conțin un alcool bazat pe zaharuri denumit sorbitol, care, în cantitati mari, poate provoca diaree la un num...
Piersici
Avantaje: Piersicile sunt o sursă excelentă de vitamina C, vitamina A, niacină și potasiu. În plus, piersicile nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Laxativ foarte ușor. Piersicile sunt ut...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de piersici provine din zaharuri....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire