Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Conserve de prune, cireșe și vișine pentru plăcintă

Vizite: 2012
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
911

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- prune brumarii de toama,
- cirese sau visine,
- zahar (100 g la 1 kg fructe).

Preparare:

Prunele brumarii de toamna, ciresele sau visinele se curata de simburi. Prunele se rup in jumatati, ciresele sau visinele, la fel (sau samburii se scot cu cleste special) si se presara cu zahar (100 g la 1 kg fructe).

Se pun fructele intr-un lighean, se presara cu foarte putin zahar. Cand se fierb pentru sterilizare, fructele vor lasa suficient suc, cat sa le cuprinda, ca la compot. Vor scadea foarte mult in borcane, de aceea acestea se umplu pana sus (fructele chiar se preseaza putin). Fructele se vor folosi numai pentru placinta cu spuma, cu crema de smantina, pentru galuste, etc.

Siropul se foloseste separat, indulcit dupa gust. Daca se conserva de pe un an pe altul, siropul scade complet si fructele se stafidesc; in acest caz, se vor folosi si la checuri sau bomboane sau se vor consuma ca atare.


Analiza ingredientelor rețetei Conserve de prune, cireșe și vișine pentru plăcintă:

Cireșe
Avantaje: Cireșele sunt o sursă excelentă de fibre alimentare și vitamina C. În plus, ele nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Cireşele ameliorează afecţiunile inflamatoare, au rol diuret...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de cireșe provine din zaharuri. Consumate în cadrul unei diete necorespunzătoare, cireşele pot duce la creşterea în greutate. Potenţialul alergen este ...
Prune
Avantaje: Prunele sunt o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, fibre alimentare și vitamina A. Sunt bune pentru inimă și circulație, precum și în tratarea retenției de fluide. Prunele au efe...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de prune provine din zaharuri. Consumul excesiv de prune poate provoca diaree....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire