Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Consome de vânat

Vizite: 1407
Timp preparare: 130min
Dificultate: N/A

Ingrediente/compozitie:

Pentru 3 litri:

- 3 1 bulion (supa) de vanat;
- 3-400 g carne de vanat (resturi de la fasonare);
- 3 buc albusuri de ou;
- 50 g morcov;
- 50 g telina;
- 50 g praz;
- 2 g ienupar;
- 2 g piper boabe;
- 50 g ciuperci (resturi);
- 0,5 1 apa rece (cu gheata);
- o legatura de patrunjel.

Preparare:

Mod de preparare: vezi: "Cum se prepara un consome", in plus fata de reteta de baza se adauga in timpul fierberii ienupar, piper boabe si resturi de ciuperci.

Pentru un gust mai accentuat se pot adauga la fiert cateva oase de vanat prajite la cuptor si 50 ml de vin rosu superior.


Analiza ingredientelor rețetei Consome de vânat:

Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu. Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu. Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Carne de iepure (vânat)
Avantaje: Carnea de iepure conține foarte puține grăsimi saturate....
Ciuperci champignon
Avantaje: Ciupercile sunt bune pentru vegetarieni și vegani, în curele de slăbire, în tratarea depresiei și anxietății. Ciupercile champignon pot fi consumate și crude....
Dezavantaje: Dacă mergeti la cules de ciuperci, trebuie să aveți la îndemana o carte de specialitate și să consultați un expert înainte de a le consuma....
Ienupăr
Ienupărul se folosește cel mai bine în sosuri marinate pentru vânat sau în umpluturile pentru carnea de pui. Este tonic pentru sistemul digestiv....
Dezavantaje: Ienupărul nu se recomandă persoanelor cu infecții urinare acute sau femeilor insărcinate....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Praz
Avantaje: Prazul este bogat în vitamina A, C, K, acid folic, dar conține și fibre alimentare, vitamina B6, fier și magneziu. Este benefic pentru afecțiunile pieptului și ale vocii și pentru dureri în...
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....

Căutați rețete culinare după denumire