Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cotlet de miel și piure de legume

Vizite: 2464
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 1 cotlet de miel fraged
- 1 cartof mic
- 1 morcov mic
- 1 lingura de lapte (din lapte praf formula de continuare)
- 1 lingura de mazare fiarta
- 1 varf de cutit de cimbrisor
- 1 varf de cutit de sare
- 1 lingura de cascaval ras

Preparare:

Se prajeste cotletul de miel intr-o tigaie de teflon cate 4 minute pe fiecare parte fara nici un fel de grasime.
In acest timp se incalzeste laptele.
Se curata cartoful, se da prin razatoare impreuna cu morcovul si se lasa la fiert sub capac timp de 10 minute. Apoi se paseaza si se amesteca cu laptele.
Se paseaza si carnea de miel. Se pune carnea tocata intr-un castronel, pe urma mazarea si se acopera cu piureul de legume.
Se presoara cu cascavalul ras si se pune in cuptor cateva minute sa se rumeneasca.


Analiza ingredientelor rețetei Cotlet de miel și piure de legume:

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Cimbru
Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamina, magneziu și zinc....
Dezavantaje: Uleiul de cimbru este toxic. Nu se recomandă folosirea uleiului esențial pentru masaj sau baie de către femeile însărcinate....
Cotlet de miel (antricot)
Cotletul de miel se gătește rapid, prăjit sau fiert înăbusit, fiind relativ sărac în grăsimi....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Mazăre
Avantaje: Mazărea verde este o sursă bună de vitamina C, vitamina K, tiamină, magneziu, proteine, vitamina A, niacină, vitamina B6, acid folic și fosfor. Conține numeroși fitonutrienți cu efecte benef...
Dezavantaje: Boabele de mazăre conțin o cantitate mare de fitați, substanțe care pot reduce absorbția unor minerale ca fierul, calciul și zincul, deci consumați și alte legume, nu doar mazăre. Poate cauz...
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...

Căutați rețete culinare după denumire