Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cotlete de porc cu smântână

Vizite: 2146
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
558

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 4 cotlete de porc, taiate de 2 cm grosime,
- 30 g slanina afumata,
- 50 g ceapa,
- 100 ml vin alb,
- 100 ml smantana,
- lamaie,
- sare.

Preparare:

Slanina taiata marunt se prajeste intr-o tigaita, la foc mic, pana cand se rumeneste putin. Se ia de pe foc, adaugindu-se ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici; se amesteca un minut (fara sa se mai puna pe foc), adaugand repede un varf de lingurita de boia dulce de ardei si amestecand de 2-3 ori.

Se stinge cu vinul si 3-4 linguri cu apa si se lasa sa fiarba 5 minute ca sa se moaie ceapa, potrivindu-se gustul cu sare, zeama de lamiie si piper. Apoi, tigaita se ia de pe foc si sosul se amesteca imediat cu smantana care a fost batuta bine. Nu se mai fierbe, pastrandu-se pe un vas cu apa fierbinte.

Cotletele, nebatute si nesarate, unse cu untdelemn, se prajesc intr-o tigaie care a fost infierbintata inainte fara grasime.

Cotletele se prajesc in tigaia fara grasime, numai cu 20 minute inainte de servire, cite 10 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc putin. Cotletele se asaza imediat pe platou, turnandu-se sosul deasupra.

Se servesc cu garnitura de orez, macaroane sau cu piure de cartofi si salate.


Analiza ingredientelor rețetei Cotlete de porc cu smântână:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Cotlet de porc
Avantaje: Cotletul de porc este o sursă de proteine, tiamină și seleniu....
Dezavantaje: Cotletul de porc este bogat în grăsimi saturate și colesterol....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Vin alb de masă
Avantaje: Vinul alb de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte a caloriilor furnizate de vinul alb de masa provine din zaharuri si alcool....

Căutați rețete culinare după denumire