Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cremă cu suc de fructe și gelatină

Vizite: 3373
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2375

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 250 ml suc de fructe (mere, cirese, visine, zmeura, portocale, ananas etc),
- 200-250 g zahar,
- 500 g frisca,
- 9 foi sau 27 g granule de gelatina.

Preparare:

Intr-un cazanel, gelatina se lasa sa se inmoaie, o ora, in sucul de fructe rece, pana cand il absoarbe in intregime. Frisca rece de la congelator, cu cristale de gheata in ea, se bate spuma si, apoi, se introduce in frigider.

Dupa ce gelatina s-a inmuiat suficient, cazanelul se asaza pe un vas cu apa fierbinte; se amesteca 2-3 minute pana cand gelatina se topeste bine. Apoi cazanelul se trece pe un vas cu apa rece si se amesteca in compozitie, pana cand aceasta ajunge la temperatura degetului. Se adauga o lingura cu varf de frisca si se amesteca cu lingura usor, prin rasturnare, pana la fundul cazanelului, ca sa se uniformizeze compozitia si sa se evite granularea gelatinei in contact cu frisca rece. Fiind in cantitate mica frisca nu influenteaza gelatina care nu este prea rece.

Se adauga restul de frisca si se amesteca odata cu gelatina, prin rasturnare, cu telul sau cu lingura, pana la fundul cazanelului, ca sa se omogenizeze. Pe masura ce se amesteca, compozitia devine tot mai consistenta, daca frisca este rece; de aceea, se amesteca numai cat este necesar, de 8-10 ori.

Crema se desarta intr-o forma de 1 1/2 l si se lasa la frigider 2-3 ore. Dupa ce s-a inchegat, crema se rastoarna pe un platou, si se orneaza deasupra cu fructe crude sau din compot si, facultativ, cu frisca.


Analiza ingredientelor rețetei Cremă cu suc de fructe și gelatină:

Gelatină
Avantaje: Gelatina este o sursă de proteine care nu conține grăsimi....
Dezavantaje: Gelatina poate provoca un gust neplăcut, senzație de balonare sau arsuri la stomac....
Portocale
Avantaje: Portocalele sunt o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, dar conțin și tiamina, acid folic și potasiu. În plus, portocalele nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. S...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de portocale provine din zaharuri. Unele persoane care suferă de migrene au o sensibilitate la anumite citrice, astfel că simpla inhalare a aromei uleioa...
Suc de mere (fără zahăr)
Avantaje: Sucul de mere are un conținut scăzut de grăsimi și sodiu....
Dezavantaje: Fibrele din mere scad viteza de absorbție a carbohidraților, însă sucul de mere nu mai conține fibre, ca urmare indicele glicemic crește și îngrașă (1 pahar de suc conține numărul de calo...
Suc de portocale
Avantaje: Sucul de portocale conține vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina A, tiamină, folat, potasiu, fibre, proteine, cupru, magneziu, flavonoide, hesperidină și o varietate de alte vitamin...
Dezavantaje: Fibrele din portocale scad viteza de absorbție a carbohidraților, însă sucul de portocale nu mai conține fibre, ca urmare indicele glicemic crește și îngrașă (1 pahar de suc conține număru...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire