Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cremă de cafea

Vizite: 1464
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2362

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 4 galbenusuri,
- 140 g zahar,
- 200 g unt,
- 4 linguri esenta de cafea pentru galbenusuri,
- 50 g nescafe,
- o lingura de rom,
- un pachetel cu zahar vanilat.

Preparare:

Pentru esenta de cafea, se fierb o lingura cu varf de cafea naturala macinata si o lingura cu varf de cicoare la 150 ml apa, 5-6 minute. Se lasa sa se aseze 10 minute, apoi se filtreaza prin tifon, asezat pe o strecuratoare, cu un strat subtire de vata deasupra.

Se masoara 4-8 linguri cu esenta pentru galbenusuri si 2 linguri pentru oua intregi.In caz ca se foloseste nescafe, se pun 4 linguri cu apa pentru 4 galbenusuri si 2 linguri cu apa pentru ouale intregi cu care se bate compozitia pe aburi; cafeaua se adauga imediat, dupa ce s-a luat lighenasul de pe aburi.

Daca crema fiarta a fost prea calda, cand s-a amestecat cu untul si acesta s-a muiat (topit), compozitia se bate putin cu apa rece, pana cand crema se intareste suficient, dar nu se raceste prea mult, caci se poate brinzi untul, si, atunci, lighenasul, trebuie incalzit iar, ca sa se repare compozitia.

Crema se intrebuinteaza imediat la preparatul respectiv, care se introduce in frigider (ca sa se intareasca crema). Daca nu se intrebuinteaza imediat crema sau mai ramine o cantitate, aceasta se pastreaza in frigider sau in congelator, acoperita cu o punga de nylon.


Analiza ingredientelor rețetei Cremă de cafea:

Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Nes - cafea solubilă
Avantaje: Cafeaua este o sursă bună de antioxidanți....
Dezavantaje: Conține acrilamidă....
Rom
Avantaje: Romul are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de rom provin din alcool....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire