Rețetă Cremă de lămâie
Vizite: 1591
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1157
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 4 oua mari,- 500 ml lapte,
- 100-150 g zahar,
- coaja de lamaie,
- vanilie.
Preparare:
Ouale intregi se freaca 2 minute cu zaharul, coaja rasa fin de la o lamaie de marime mijlocie, 2 cm baton de vanilie sau un oachetel cu zahar vanilat, pana cand se lichefiaza bine albusul si formeaza putina spuma deasupra; dupa aceea, se adauga treptat laptele rece, batand mereu cu lingura sau cu telul, pana cand se omogenizeaza compozitia.O cratita de 1 l se unge bine cu unt solid pe margini, apoi in ea se toarna compozitia. Cratita, asezata intr-o tava cu apa rece, se introduce in cuptorul bine incalzit, la foc mijlociu; crema se va inchega in cca 40-50 minute.
Focul se reduce la submijlociu; apa din tava nu trebuie sa clocoteasca, caci atunci va clocoti si crema din cratita si se va branzi, devenind poroasa si cu gust neplacut. Crema trebuie sa fie omogena. In tava cu apa se adauga din 15 in 15 minute, cate 1/2 pahar cu apa rece, ca sa nu fiarba in clocote; daca este nevoie, se mai reduce si focul.
Cand crema s-a inchegat, cratita se trage in usa cuptorului, se inclina putin si daca crema se desprinde de marginea cratitei pana la baza si nu iese lichid, cratita se scoate din cuptor. Este bine sa se faca cu o zi inainte. Dupa ce s-a racit, se introduce in frigider, unde se lasa pana a doua zi, ca sa fie mai consistenta.
Platoul de servit se pune deasupra cratitei si, printr-o miscare rapida, se rastoarna. Crema se poate servi ornata cu cateva boabe din dulceata sau cu ciocolata rasa, sau cu frisca, cu sau fara gelatina.
Analiza ingredientelor rețetei Cremă de lămâie:
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri.
Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...