Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cremă de vanilie cu frișcă

Vizite: 1390
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1124

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 3 oua,
- 150 g zahar,
- 150 ml lapte,
- 300 g frisca batuta si indulcita,
- o lingura rom (15 ml),
- un plic zahar vanilat.

Preparare:

Intr-un cazanel, albusurile se bat spuma, se adauga 100 g zahar tos si romul, apoi spuma se bate in continuare pana cand se intareste ca o zapada si se lasa la o parte. Galbenusurile se freaca cu restul de zahar, diluandu-se treptat cu laptele apoi se bat 10 minute pe un vas cu apa clocotita pana cand compozitia se leaga ca un sodou subtire. Se ia de pe foc, se pune zaharul vanilat si apoi se raceste complet pe un vas cu apa rece.

Dupa aceea se adauga spuma care se bate putin in prealabil ca sa-si revina daca s-a lasat) si jumatate din cantitatea de frisca batuta spuma numai prin rasturnare pana cand se omogenizeaza. Cupele cu crema se tin in frigider 2-3 ore ca sa se raceasca bine; apoi crema se orneaza cu restul de frisca cu ajutorul cornetului cu varf crestat modelind cate o rozeta pe fiecare portie.

Crema se serveste imediat; nu se poate pastra pana a doua zi, deoarece spuma se lasa si nu mai are aspect si gust placut.


Analiza ingredientelor rețetei Cremă de vanilie cu frișcă:

Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Rom
Avantaje: Romul are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de rom provin din alcool....
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire