Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cremă de zahăr ars

Vizite: 1890
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2733

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1,125 l lapte
- 7 buc oua
- 10 linguri zahar
- 3 pachete zahar vanilat
- 8 linguri zahar pentru ars
- sare

Preparare:

Laptele in care s-a pus zaharul vanilat se fierbe incet.

Se da deoparte si se acopera pentru a nu-si pierde aroma.

Ouale sparte se pun intr-un vas cu zaharul si se bat bine.

Se adauga laptele si sarea, amestecand tot timpul.

Se ard 8 linguri de zahar intr-o cratita.

Zaharul trebuie sa imbrace marginile.

Cand tot fundul si marginile sunt acoperite, se lasa sa stea 2-3 min.

Se toarna compozitia.

Se firbe acoperit, pe baia de apa, in cuptor,30-40 min, avand grija ca apa din vas sa fie inlocuita, pe masura ce scade, cu alta apa, tot fierbinte.

Cratita in care se face crema trebuie sa fie cufundata 3/4 in apa.

Cand crema se desprinde de pe margini se poate scoate.

Se lasa sa se raceasca.

Dupa aceea se pune la gheata si se rastoarna inainte de a fi servita.


Analiza ingredientelor rețetei Cremă de zahăr ars:

Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire