Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cremă din albușuri

Vizite: 11092
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2130

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 albusuri,
- 120-140 g zahar,
- 200 g unt,
- 30 ml rom,
- un pachetel cu zahar vanilat.

Preparare:

Intr-un cazanel smaltuit, albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul tos si romul sau zeama de lamaie; spuma se bate in continuare, pe un vas cu apa clocotita, 7-8 minute pina cind se intareste ca o compozitie de bezele.

Se ia atunci de pe foc, se pune zaharul vanilat, se lasa sa se raceasca, fara sa se mai bata si, cand ajunge la temperatura degetului, se adauga untul moale si se bate cu telul sau mixerul, pana cand se omogenizeaza.

Spuma va scadea, totusi crema va fi pufoasa si spornica. Blatul de tort sau rulada se unge mai intai cu o marmelada fina si apoi se aplica crema; se procedeaza la fel cu fiecare foaie.


Analiza ingredientelor rețetei Cremă din albușuri:

Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu. Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu. Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Rom
Avantaje: Romul are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de rom provin din alcool....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire