Rețetă Cremă din ouă întregi
Vizite: 23466
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1055
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 60-70 g zahar,- 2-3 albusuri,
- o lingura cu rom,
- 100 g unt.
Preparare:
Cand se prepara din oua intregi, oricare din cremele precedente se poate face mai spumoasa, daca albusurile se bat spuma; se adauga 60-70 g zahar pentru albus, iar pentru 2-3 albusuri, o lingura cu rom si apoi spuma se bate in continuare, pana cand se intareste din nou.Dupa aceea, se pun galbenusurile si, in plus, cate o lingura cu lichid pentru fiecare ou; daca se prepara crema cu cacao, ciocolata, sau nescafe, lichidul va fi apa sau lapte, iar pentru alte creme, lichidul mentionat in reteta.
Compozitia se bate pe un vas cu apa clocotita, 7-8 minnute, pana cand se infierbinta si se ingroasa ca un sos - ou spumos; se ia atunci, de pe aburi, se adauga cacaua neaparat cernuta, ciocolata rasa sau nescafe, se bate bine pana cand se omogenizeaza, apoi se raceste pe un vas cu apa rece fara sa se mai bata cu telul.
Cand compozitia ajunge la temperatura degetului, se adauga untul moale, cu care se bate, pana cand se omogenizeaza. Spuma scade cand se bate cu untul, totusi crema va fi pufoasa.
Analiza ingredientelor rețetei Cremă din ouă întregi:
Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu.
Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu.
Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Rom
Avantaje: Romul are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de rom provin din alcool....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...