
Rețetă Cremă din șerbet alb
Vizite: 1575
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2680
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 300 g serbet,- 200 g unt,
- 30 ml sirop de zahar ars,
- 30 g cacao,
- un pachetel cu zahar vanilat
Preparare:
Intr-un cazanel smaltuit asezat pe apa calduta (nu fierbinte), serbetul se freaca pana cand se moaie fara sa se topeasca, apoi se ia la o parte, se adauga cacaua neaparat cernuta si siropul de zahar ars.In cazul cand serbetul este de cacao, acesta se amesteca direct cu untul, fara sa se adauge cacao. Serbetul se freaca cu furculita pana cand se moaie bine, sau se bate cu un tel mic; daca este prea tare, se adauga 1-2 lingurite cu apa calda si se freaca bine pana cand capata aspectul unei paste.
Dupa aceea, se adauga, treptat, untul batind cu telul sau cu mixerul, pana cand se incorporeaza bine; cu cat se bate mai mult, cu atat crema se face mai spumoasa.
Analiza ingredientelor rețetei Cremă din șerbet alb:
Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....