Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Curcan la cuptor

Vizite: 1955
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1172

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 450 g piept de curcan
- 2-3 mere
- unt
- cimbru
- rozmarin
- sare
- folie de aluminiu

Preparare:

Pieptul de curcan dezosat se tine in apa cu sare cateva ore. Apoi se scurge de zeama, se unge cu unt, se condimenteaza, se pun felii de mar pe deasupra si se pune in folii de aluminiu. Se da la cuptor intr-o tava cu unt si putina apa plata.
Cand e aproape fiert, se scoate folia de aluminiu si se mai lasa putin la cuptor sa se rumeneasca.
Se serveste cu piure de legume si salata.


Analiza ingredientelor rețetei Curcan la cuptor:

Cimbru
Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamina, magneziu și zinc....
Dezavantaje: Uleiul de cimbru este toxic. Nu se recomandă folosirea uleiului esențial pentru masaj sau baie de către femeile însărcinate....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Piept de curcan
Avantaje: Pieptul de curcan fără pieliță este cea mai slabă carne....
Rozmarin proaspăt
Avantaje: Rozmarinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, calciu, fier, vitamina B6, magneziu și potasiu. Rozmarinul este benefic pentru sistemul nervos, digestie și circulație....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire