Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Curry Baby cu orez

Vizite: 1904
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
284

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 40 g piept de pui
- 1 mar dulce
- 30 g orez
- 1 varf de cutit de curry dulce
- 1 lingura de lapte de nuca de cocos
- 250 ml de lapte degresat (pasteurizat)
- 1 lingura de suc de lamaie
- 1 nuca de unt

Preparare:

Se curata marul de coaja, se scot samburii, se taie in cubulete mici si se stoarce lamaia peste el (pentru a evita sa se innegreasca). Se taie pieptul de pui in cubulete mici. Se pun bucatelele de pui si cele de mar intr-o cratita cu laptele, se adauga praful de curry dulce si se lasa la foc mic timp de aproximativ 20 de minute. Se adauga laptele de nuca de cocos si untul si se lasa la foc inca 10 minute. In acest timp se fierbe orezul (spalat in prealabil) in apa cu sare timp de 20 de minute (cu exceptia cazului in care folositi orez cu fierbere rapida). Se pune orezul intr-o farfurie, langa el adaugati Curry Baby si se serveste.

Analiza ingredientelor rețetei Curry Baby cu orez:

Creier de vacă (prăjit)
Avantaje: Creierul de vacă este o sursă de vitamina B12, proteine, fosfor și seleniu....
Dezavantaje: Creierul de vacă are un conținut ridicat de colesterol....
Curry
Avantaje: Curry este o sursă excelentă de vitamina E, vitamina K, fier, vitamina B6, acid folic, calcium, magneziu, fosfor și potasiu....
Lapte de cocos
Avantaje: Benefic pentru sănătateainimii, sistemul imunitar, circulație, sistemul nervos și digestie. Consumul regulat poate reduce simptomele ulcerului....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire