Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cușcuș cu miel (sau pui)

Vizite: 3025
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 1 pahar cu gris (sau cuscus)
- 1 morcov
- 1 dovlecel mic
- putin din partea alba a unei bucati de praz
- 30 g de carne de miel fiarta (sau o bucata de piept de pui fiert)
- patrunjel
- bucatica de unt de dimensiunile unei nuci sau ulei
- putina sare

Preparare:

Se pune apa la fiert. Cand fierbe in clocot se pun legumele si patrunjelul taiate marunt si se lasa sa fiarba in jur de 10 minute.
Se adauga grisul si se lasa sa fiarba inca 8 minute. Dupa ce au fiert, se iau de pe foc se scurg, se sareaza si se adauga untul sau uleiul si carnea. Se zdrobesc toate ingredientele.


Analiza ingredientelor rețetei Cușcuș cu miel (sau pui):

Carne de miel
Avantaje: Carnea de miel conține o cantitate mică de sodiu. Sursă bogată de acid folic....
Dezavantaje: Carnea de miel are un conținut ridicat de grăsimi saturate....
Dovleac
Avantaje: Dovleacul este o sursă excelentă de vitaminele A, C si E, riboflavină, potasiu, tiamină, niacină, vitamina B6, acid folic, fier, magneziu și fosfor. În plus, dovleacul are un conținut mic de g...
Dezavantaje: Studiile sunt insuficiente în privința posibilelor efecte negative ale consumui de dovleac, de aceea se recomandată prudența în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează....
Griș
Avantaje: Grișul are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Praz
Avantaje: Prazul este bogat în vitamina A, C, K, acid folic, dar conține și fibre alimentare, vitamina B6, fier și magneziu. Este benefic pentru afecțiunile pieptului și ale vocii și pentru dureri în...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire